1 Kasım 2009 Pazar

Gökçek Size Yakışıyor, Siz Gökçek'e!

Beşiktaş 1- Ankaragücü 0

Serendipity- Ülkenin güzel tribün dostluklarından birisi (kaç tane var ki bunlardan) Bursa Spor ile Ankaragücü arasında tesis edilmiştir, bilirsiniz. Trajik de bir hikayesi vardır. Üniversite okumak için Ankara'ya gelen Bursa'lı iki kardeş, sırtlarında Bursa formalarıyla Ankaragücü tribünlerinin müdavimi olurlar. Kabul de görürler. İki taraftar arasında böylelikle bir yakınlaşma başlar. Daha sonra kardeşlerden birisi bir tarafik kazasında ölünce (#edit: ölüm nedeni için bkz. aşağıdaki düzeyli (!) yorum) Ankaragüçlüler cenaze törenine giderler...

Bu dostluk Bursa ile Ankara arasında pek çok ortak noktanın oluşmasını da sağlar. Bu ortak noktalardan birtanesi yakın zamana kadar Beşiktaş düşmanlığıydı, malumunuz. Bir kaç hafta önce Bursa-Diyarbakır maçında ırkçılığın ve faşizmin "rap rap" sesleri çalındı kulağımıza. Bursa taraftarı Diyarbakır'ın "Kürt"lüğü üzerine söz söyleme cüreti gösteriyordu. Bunu gören Ankaragüçlüler de dün akşam İnönü'de Çarşı'dan Alen'in "Ermeni"liği üzerine kendilerince söz söyleme girişiminde bulundular. Bu girişim püskürtülünce de samast'lardan hayal'lerden tanıdık nidalara başvurdular "ya allah bismillah allahuekber!". Küffar iline cihada gelmiş meğer hazretler.

Sevebilmek - Sevmeyi bilmek
Hayatında bir kez olsun bir başkasını, diğerini, ötekini sevebilmiş olan, yani sevmeyi bilen insan bir daha asla bir başkasının, diğerinin, ötekinin, yani hiçkimsenin kötülüğünü isteyemez, ona kötü söz söyleyemez, onu incitemez diye bir inancım var. Bursa ile Ankara arasındaki dostluğun temelini sevgi ve saygıdan almadığı, bir tür kötülük dayanışması olduğu çıktı ortaya, ne üzücü.

A Takımı iş başında
Geçen yıl yine aynı tribünlerde "yönetim istifa" diye bağıranlar, Ankara Spor'un düşürülmesi ile sonuçlanan birleşme serüvenini de tetiklemişti. Sonra tepelerine Gökçek topuzu inince de derdest olmuş, dertop olmuş, mızıklanarak ağlamaklı olmuşlardı. Ama dün gösterdiler ki, hak ettikleri bir sülale tarafından yönetilecekler bundan böyle. Bir zamanlar Keçiören'de cinayetler işleyen A Takımı adlı zorba topluluğu artık tribünlere iyice yerleşmiş belli ki. Belediye üzerinden kurulan imparatorluğun yeni faşist kolluk gücü olarak Ankara Gücü. Nazmi'li, Adil'li, Halil İbo'lu, Sadık'lı kadroya yakışmıyor bu durum. Ama dün İnönü'yü naralarıyla kirleten çapulculara yakışıyor.

"Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!"
Bursa'da, Ankara'da, Trabzon'da, Kadıköy'de, Karagümrük'te nerede olursa olsun bu güruhla mücadele etmek gerkiyor. Futbolu yeniden "bizim" kılmak için; endüstrinin koçbaşlarını ezmek gerekiyor.

3 yorum:

  1. ne kadar saygısız , aşağılık ve tutarsız bir insan olduğun belli yorumundan.. bir kere diyorsun ki ötekileştirmemek,kendinden olmayanı da sevmek , saygı duymak diye ama en basta sen duymuyırsun ve o insanlara haysiyetsizce , alçakça capulcu gibi küçük gören ifadeler kullanabiliosun..Allah bildiği gibi yapsın seni.ve evet küfrün olduğu her yere cihad için gitmek müminin ödevidir.senin islamla alakan yoksa bnunları da öğren !

    YanıtlaSil
  2. senin o samastlardan,hayallerden tanıdık nidalar deiğin söz İslamın şartıdır be münafık! ne hakla , ne hadle o söze böyle yakısıksız , kötü bir anlam verecek yorum yazarsın! anlıorum ki bütün eziktaslıların içinde komünistlik,materyalistlik,deccaliyet ve imansızlık yer edinmiş ! yazık sana Allah (c.c) doğru yola iletsin , kurtarsın sizi bu gittiğiniz kötü yoldan .ayrıca BursAnkara dostluğunu da yanlıs biliosun cıkıyosun burda yanlı yazıosun .işte ne olduğunu bilmeden yazacak kadar yalan konusacak kadar aşşağılıksınız.5 para etmes karaktere sahipsiniz.o kardeslik Abdül abinin şehit düşmesiyle başlamıstır ! git ,öğren sonra yaz aşşağılık büzüktaslı bebe seni!

    YanıtlaSil
  3. Sinir sana imla hatası yaptırıyor kuzum:)

    Ege

    YanıtlaSil