25 Ekim 2010 Pazartesi

İlk çeyrekte skor balans kart

Kayserispor 1 - Beşiktaş 0

Serenditiy- 32 maçlık ligin ilk çeyreğinde tablo, Beşiktaş için pek de hoş değil. 4 galibiyet, 1 beraberlik, yine 4 mağlubiyet. 14 gol atıp 10 gol yemiş takım. Puan haftalardır 13'e demir atmış durumda. Son 3 lig maçından da puansız ayrılan Beşiktaş'ın Q7'siz son 3 lig maçı.

Şimdi dönüp İnönü'deki küfür kafirci arkadaşlara sormak lazım: Rüştü'nün ıskaladığı topların gol olmaması Rüştü'nün iyi kaleci olmasından mı kaynaklanıyor. Beşiktaş'ın defans sorunu Schuster'li ilk maçtan bu yana ortada. Bu sistem iyi kotarılmadığı sürece çok kaleci götürür. Ve hatta belki Schuster henüz oturmamış bu takımda Cenk'i oynatmayarak onu koruyor bile olabilir.

Beşiktaş bu sezon sürekli bir ezberi tekrarlıyor. Geriden kurulan oyun kanatlara yayılır, oradan bindirmelerle hücumda çoğalınır, biri olmazsa diğerinde mutlaka gol atılır. İlk beş hafta bu taktik tuttu. İster Q7 faktörü deyin ister şans isterseniz de rakipler güçsüzdü... Belediye maçı dışında tıkır tıkır işledi bu taktik. Kayseri maçında bu ezber 17. dakikada ilk meyvesini vermek üzereydi. Zapo, sağdan Ernesto'yu kaçırdı, ortadan birşey çıkmadı. Ama işte sistem tamamen bu topun gol olması üzerine kuruluydu. Elinde Q7 varsa bu topların gol olma şansı yüksek.

Beşiktaş bu ezberi oynarken, Belediye maçını izleyen tüm rakipler de Beşiktaş'a karşı benzer bir ezber geliştirdiler: Defansın arkasına sarkarsan kaleciyi avlarsın. Kayseri bugün bu ezbere takılmasa belki daha çok gol atardı. Ama Şota bu ezberi sonuna kadar ısrarla sürdürdü ve tek gole razı oldu.

Nihayetinde geride verilen bu açığın Schuster de farkındadır elbette. Ya topçular Schuster'in ezberini yatıp kalkıp hatmedecek ya Ocak'ta bu defans gidecek ya da ilk fırsatta Schuster gönderilecektir. Sıralamaya göre en kötüsü hoca ve topçu değişikliği en iyisi ise mentalite değişimi gibi görünüyor. Umarım değişir topçular, ders almayı öğrenirler.

Onur ve Necip'in yer aldığı ilk onbiri sevdim ben. Keşke Bobo yerine Ali Kuçik'i de görseydik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder