25 Ağustos 2008 Pazartesi

Büyük Takım Gibi Kazan Kartalım!


Serendipty - Avuç içlerim terledi, kalp ritmim hızlandı. Kolay mı, üç buçuk aylık bir ayrılıktan sonra bizimkiler yeşil sahalara kanat açıyor. Rakip Antalya. Aslında biraz kapalı kutu. Ne yapar, nasıl yapar bilmiyoruz. Hele iki yıl önceki 4-4'lük maçı düşününce durum biraz daha nezaket kazanıyor.
Maçtan önce Antalya Spor taraftarıyla bizim çocuklar arasında bir arbede yaşandığı haberi gelmişti, hatta sonucu ölümle sonuçlanabilecek bıçaklı pratikler yaşanmış. Neyse ki hayati tehlike atlatılmış. Daha maçın başında, saygı duruşu sırasında Antalya tribünlerinden gelen küfürler için ne söylenebilir? Hasan Doğan'ın anısına saygısızlık, yepyeni bir sezona en başından saygısızlık, olası bir saha kapatma cezasıyla Antalya Spor'a saygısızlık... Neyse buralarda oyalanmayalım.

Maç başlar başlamaz "eyvahh!" çekmemize neden olan bir atak yedik. Sivok kontrol etmesi gereken rakibine doğrudan hamle yapınca çalımı yedi. Gelen ortada kale büyük bir tehlike atlattı. Ardından bir tehlike daha, bir korner ve hoop golü yedik. Rakip stoper gelişine vurdu, Rüştü ne yapsın? Biz ilk kornerimizi 24. dakikada attık. Bu dakikalarda sadece Delgado bir şeyler yapmaya çalışıyor gibi görünüyordu. Bunun dışında takım keyifsiz bir temaşa sergiliyordu. Onca çabayla futbol sever haline getirdiğim sudabalık bile sıkıldı, uyuklamaya başladı. 29'da Delgado, maradona-messi cazibesiyle onsekize girerken Holosko'ya al-at dedirten bir pas çıkardı. Holosko'dan beklenmeyecek bir fiyaskoyla sonuçlandı bu atak. Sudabalık oyundan umudunu kesip çamaşırları asmaya gittiğinde, biz ikinci golü yedik. Volüm'ü duyup içeriden bağırdı "gol mü, attık mı?", hayır yedik, dedim mi mırıldandım mı bilmiyorum. Golün hemen ardından Serdar Özkan-Aydın Karabulut değişikliği geldi. Serdar'ın oyuna hareket getireceği belliydi; ama soldaki sorunun Tello'dan kaynaklandığı belliydi. Defansın solunda daha iyi bir alternatif olmadıkça Üzülmez tek seçenek diye düşünüyorum. Tello'yu orada kullandığında hem defans aksıyor hem de hücumda eksik kalıyorsun.

Bu minvalde ilk yarı bittiğinde sağda işlemeyen bir Holosko- Tandoğan ikilisi, solda iki gol hediye eden bir Tello-Aydın işbirliği vardı. Sivok ve Gökhan gibi B sınıf iki topçuyu da dörtlü defansın ortasına koyduğunda ikinci yarı için manzara nahoş görünüyordu.

İkinci yarı Antalya Spor'un iyice geriye yaslanmasıyla başladı ve belli oldu ki bizimkiler bu maçta mutlaka gol bulacak. Ama dakikalar ilerliyordu ve gol gelmiyordu. 65 olduğunda Rüştü, belki de maçı çevirdi. Bu maç son dakikaya kadar daha çok çevrildi ya neyse :)... 78 olduğunda nihayet umut ışığı geldi. Kaptan olduktan sonra daha çok sorumluluk alan ve gözle görünür bir aşama kaydeden Delgado golümüzü attı. Sudabalık'la golün sevincini yaşarken ikinci gol geldi, dakika 80.
Ama bu gol güme gidebilirdi. Holosko'nun ortaladığı yere önde Nobre, arkada Bobo hamle yaptı. Nobre önde topa kafası eli kolu nesi varsa hamle yaptı. Allahtan açık ara topa dokunamadı da Bobo ikinci golü tescil ettirdi. Geçen yıl oynadığımız Ankara Spor maçını hatırladım, allah korudu.
Maç bitmeye yüz tutarken bizim on sekizde Ali Tandoğan yerde sürdürdüğü mücadelede topa elle temas etti, her ne kadar Sultan Toroğlu penaltı dese de bence alakası yoktu. Tandoğan ilk kez bu kadar iyi niyetliydi. Hemen ardından üçüncü golü yemediğimize dua ettik. Sağ çaprazdan gelen sert şut uzak direkte patladı. Topun dönüşü Nobre'nin kafasından Boobo'nun önüne düştü. Bobo 51 metre sürdüğü topu kaleci Ömer'i de çalımlayarak filelere bıraktı. Geçen yıl yaşadığımız gibi bir son dakika çevirmesi yaşadık. Keyfimiz yerine geldi, ama şu işi son dakikaya bırakma işine Euro 2008'de yeterince doyduk. Artık biraz daha "büyük takım" gibi kazanmak bizim de hakkımız değil mi?

Ezcümle;
* Holosko'nun kesin dönüşe geçmesini bekliyorum, bu gidişle hem onun kariyeri hem de takımın durumu sallantıda,
* Gökhan Zan'ı yine sindiremedim,
* Üzülmez sol kanatta yerini almalı,
* Antalya sezona antisempatik başladı, ikinci bir Çarşı-Texas çekişmesine ihtiyacımız yok,
* Bu kene işi yeşil sahada da iş görmez mi?
* Üçüncü başladık, lider bitirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder