29 Ağustos 2008 Cuma

Büyük Takım Gibi Kazandık


Kara Kartal'dan kamra'ya doğum günü jesti: Beşiktaş 4 - Siroki Brijeg 0

Serendipty - Chatlak arayıp sana bir kombine ayarlayabilirim dedi, eski açık dedi, şairler parkı dedi, Melih Cevdet dedi... Bir cümleye sığabilecek tüm güzellikler bir aradaydı. Önüyle ardıyla tam bir ritüele konuk oldum. Şairler Parkı'nda Melih Cevdet'e nazır buluştuk. Biramın ilk çeyreğini İlhan Berk anısına yudumladım. 3 yaşında müdavimleri de 50 yaşında ağır abileri de vardı Parkın. Besteler ardı arkasına söyleniyor, ses telleri tribüne akordlanıyordu.

Stada girmeden Kartal Yuvası'ndan formamı aldım ve hemen oracıkta soyunarak mabed kostümüme büründüm.

Maç başladığında takım, Antalya maçından daha derli toplu daha arzulu görünüyordu. Büyük takım olduğunu hatırlamış, turu değil asıl yarın çekilecek kuraları düşünüyor gibiydi. İlk yarı 1-0 bittiğinde kaçan en az 3 pozisyon vardı ki, ikinci yarıda gelecek gollere hazırlıyordu bizi. İkinci yarı başladığında Bobo sağ kanadın efendisi olarak 4 net tehlike yarattı. Bunlardan birini Serdar Özkan gole çevirdi, diğerleri eridi. Nihayetinde Bobo, attırmak güzel ama atmak daha da güzel demiş olacak ki, soldan Tello'nun ortasına narin bir dokunuşla farkı üçe çıkardı. 86'da Tello o kadar güzel aşırttı ki, içimden işte Sergen, işte Pascal, işte Mansız, işte Beşiktaş golü dedim.
Siroki Brijeg gerçekten cılız bir takım, bu yüzden takımın oyununu uzun uzadıya övmenin anlamı yok. Çıktılar kazandılar, yapmaları gerektiği gibi. Rakip küçük olunca Beşiktaş büyük durdu, durması gerektiği gibi.

Zapotocny-Sivok ikilisi sık geri paslarıyla bende bir soru işareti yarattıysa da bu ikiliyi ciddi bir maçta değerlendirmek daha sağlıklı olacak sanki. Yine de Zapata'nın topu oyuna sokma becerisi nicedir sahamızda görmek isediğimiz bir hareket. Holosko toparlanacak inşallah.

Söylediğim gibi bu maçı ölçü alıp takımı övmek de yermek de yersiz. Ama taraftar için bir kaç şey söylemek lazım. Kapalı, tüm mutlu maçlarda olduğu gibi bir zamandan sonra oyundan koptu hovardaca bir eğlenceye daldı. Hem eğlendi hem eğlendirdi. Dattiri Dat'lardan sonra bir Mexico dalgası örgütledi ki, görülmeye değerdi. Ama asıl haber değeri olan tüm stadı soyunmaya davet etmeleri ve büyük ölçüde başarmış olmalarıydı.

Bu akşam için Karakartalımıza teşşekürü boyun borcu biliyorum. İnönü'de kamra'nın doğum günü için hazırlanmış bir parti vardı sanki bu akşam. Her ne kadar doğum günü çocuğu anakara'da sade, gösterişten uzak bir akşam geçiriyor olsa da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder