8 Ağustos 2009 Cumartesi

2009-2010 Sezonu: İlk Maç, Yeni Transferler

Kamra - Beşiktaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 1-1 berabere kaldı. Ligin ilk maçları her türlü skora gebedir. Şaşırmadık, çok üzülmedik. Beşiktaş süper kupa finalinde lige Fenerden daha hazır olduğunu gösterdi ama sadece Fenerden daha hazır, yoksa o maçta ve dün oynanan maçtaki futbolla hedeflerimize ulaşmamız zor görünüyor.

Beşiktaş'ın oyun kurucu 10 numara eksiği aşikar. Fener maçında da gördük, Yusuf ve Tello bu işin altından kalkamaz. Artık bütün takımlar kalabalık savunma yapıyor ve iyi yer paylaşıyorlar. Kontra ataklara pek fırsat tanınmıyor. Kapalı savunmayı açmanın tek yolu yaratıcı, beklenmedik ve düzgün paslar. Yusuf iyi çalım atıyor ama pas verme konusunda o kadar yaratıcı değil. Ayrıca 90 dakika performans vermesi beklenemez. Tello'dan da 10 numara olmasını beklememek lazım. İyi niyetli, çalışkan zaman zaman yaratıcı ama baskıyı yiyince geri dönüyor. Adam eksiltme konusunda çok yetenekli değil.

Bir diğer sorun sağ kanat. Erkan ve Ekrem ileri-geri iyi koşuyorlar ancak ikisinin de ofansif yanı zayıf. Adam geçemiyorlar, adrese teslim orta yapamıyorlar. Sağ kanattan gelecek ortaların tehlike yaratması şansa kalmış durumda. İleride top kaybetme olasılıkları çok yüksek.

İsmail Köybaşı ise Gökhan Gönül potansiyeli taşıyor. Hızlı, ofansı düşünüyor ve top ayağına yakışıyor. İleri çıktığı zamanlarda mutlaka hata yapacaktır ve kaptırdığı toplar Beşiktaş kalesinde tehlikeli olacaktır ama bu riski almak ve artık Deli İbrahim'in alternatif olarak düşünmek lazım. İsmail oynadıkça üstüne koyacak, bu her halinden aşikar.

Sivok-Ferrari ikilisini ben beğendim. Sivok her zamanki gibi riskli oynuyor ve önde basıyor. Bu yıl bol bol kart alır bu yüzden alternatifini hazır tutmak gerekir. Ferrari ise doğru pozisyon alıyor, iyi top çıkarıyor. Gökhan Zan'dan birkaç gömlek daha iyi sadece konsantrasyon eksiği var gibi görünüyor.

Nihat Kahveci'yi Beşiktaş formasıyla seyretmek güzel. Ancak hazır olmadığı her halinden belli. Büyükşehir maçında bana biraz egoist davranıyor gibi geldi. Sanırım hemen gol atmak istiyor. İki pozisyonda Nobre'yi düşünse gol şansı yüksekti. Nobre-Bobo-Nihat üçlüsü bu anlamda tehlikeli. Üçü de asisten önce golü düşünen yapıda oyuncular. Holosko ileri üçlünün içinde mutlaka olmalı. Nobre bildiğimiz Nobre. Bobo ise geçen sene başına göre daha istekli. Sanırım bu sezonun sonunda ya da lige verilen arada kesin transfer olmak istiyor.

Fink-Ernst ikilisi güven veriyor. Ancak yaratıcı değiller. Fink'in gelmesiyle Ernst'in ofansı daha çok düşünmesi büyük bir artı Beşiktaş için. İkisi de istikrarlı ve sağlam oynuyor. Başta da söylediğim gibi yanlarına bir oyun kurucu şart. Delgado oynamaya başladığında bu eksikliği kapatabilir mi bilmiyoum. Ancak bildiğim, sık sakatlanması ve sakatlık sonrası zor form tutması. Bir de ürkekliği var Delgado'nun, çok kırılgan. 2-3 ay sonra döndüğünde takımda yer bulması, bulsa bile iyi oyun çıkarması beklenmemeli. Yeniden sakatlanma riski de çok yüksek. Delgado'nun sözleşmesinin feshedilmesi yerine en azından Tabata'nın alınması özellikle Şampiyonlar Ligi grup maçları için büyük fayda sağlardı. Hala da sağlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder